Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. szerződést kötött a Paks II. Atomerőmű turbina-gépcsoportjának szállítására kiírt tender győztesével, a GE Hungary Kft.-vel. A Paks II. Atomerőmű beruházás fővállalkozója, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. 2017. nyarán kezdte meg a most befejeződött beszerzési eljárást a turbina-gépcsoport berendezéseinek legyártására és leszállítására.

A kiírásra két vállalat jelentkezett, a Szilovije Masini Nyrt. és a GE Hungary Kft. az Alstom Power Systems vállalattal konzorciumban. Az 2017. december 20-án vált ismertté, hogy utóbbival köt szerződést az ASZE, a dokumentumot pedig 2017. december 31-én írták alá a felek képviselői.

Az ASZE cégcsoportot a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern mérnöki divíziójának keretében hozták létre az ágazat négy vezető mérnöki cége, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt., az Atomsztrojexport Rt., az Atomenergoprojekt Rt. és az ATOMPROJEKT Rt. összevonásával. Az ASZE cégcsoport a világ egyik vezető atomenergetikai mérnöki vállalatcsoportja, 30%-os részesedéssel bír az atomerőmű építés világpiacán - áll a cég közleményében.

A paksi beruházást hétfőn bíróságon támadta meg az osztrák kormány.

A fotó forrása: MVM Paks/atomeromu.hu.