Koronavírus: íme, az első óceánjáró, amely újra utasokat szállít

Az MSC Grandiosa lett az első nagy tengerjáró hajó, amely újrakezdte üzemelését a Földközi-tengeren azután, hogy a koronavírus-járvány miatt teljesen leállt ez az utazási forma.
Szász Péter, 2020. augusztus 17. hétfő, 14:38
Fotó: Getty Images - Christian Charisius

A 331 méter hosszú, 7300 fő befogadására alkalmas hajón fokozott intézkedéseket vezettek be: beszálláskor a hőmérséklet ellenőrzésen túl minden utason COVID-19 tesztet is végeznek. Minden vendég számára biztosítanak egy karszalagot, amellyel többek között lehet fizetni vagy kabin ajtót nyitni - írja az Utazómajom.

Az elmúlt néhány hét során a személyzet minden tagja szigorú egészségügyi szűrővizsgálaton ment keresztül, amely három koronavírus tesztet is tartalmazott különböző időpontokban, valamint nem érintkezhettek idegenekkel az indulás előtti napokban.

A teljes iparág árgus szemekkel figyeli a történéseket, hiszen szinte minden óceánjáró leállt a vírus miatt, a fenntartásuk pedig horribilis pénzeket emészt fel. Ha sokáig nem használják a vizes blokkokat, szellőztetést, hűtést-fűtést, akkor előfordulhat, hogy helyrehozhatatlan károk keletkeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK