Offenzívát indít a Toyota és a Honda

Több ezer határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott alkalmazott felvételével pörgetik fel termelésüket a legnagyobb japán autógyártók
NAPI, 2011. június 21. kedd, 10:02
Fotó:

A japán autógyártók elérkezettnek látták az időt arra, hogy a márciusi földrengés és cunami miatt visszaesett termelésüket felpörgessék, ám ehhez jelentős új munkaerőre van szükségük - jelentette a BBC. A Toyota négyezer határozott szerződéssel foglalkoztatott dolgozót vesz fel júliustól, a Honda ezer emberrel bővíti munkaerő-állományát, a Nissan körülbelül 200 ideiglenesen foglalkoztatott alkalmazottnak ad munkát. A Honda beszámolója szerint három hónapos szerződéseket kötnek, miután a természeti katasztrófa után kénytelenek voltak felbontani a megállapodást sok ideiglenes alkalmazottjukkal.

A Toyota, a világ legnagyobb autógyártója nemrégiben jelezte, hogy júniusban eléri a földrengés előtti termelési szint 90 százalékát, júliusban pedig közel annak 100 százalékán fogják ontani az autókat futószalagjai. A többlet munkaerő igénybevételével a kiesett termelést akarják pótolni. A Toyota a tervezettnél 450 ezerrel gyárt kevesebb autót 2012 márciusáig tartó üzleti évében. Mivel a márciusi 11-ei tragédia és a hónap vége között már 220 ezerrel csökkent a termelése, összesen 670 ezer autó előállítását kell valahogyan bepótolnia.

HOZZÁSZÓLÁSOK