Offshore-botrány: megszólalt a panamai cég

Panama kormánya együtt fog működni bármely igazságügyi nyomozásban a világ volt és jelenlegi vezetőinek offshore üzleteiről kiszivárgott információk kapcsán - közölte Juan Carlos Varela, a Panamai Köztársaság elnöke. Ramon Fonseca, az érintett ügyvédi iroda társalapítója kijelentette, cége nem felelős az offshore vállalatokkal történt visszaélésekért, és hozzátette, a dokumentumok kiszivárogtatása "bűncselekmény" és Panama megsértése.
MTI, 2016. április 4. hétfő, 09:52
Fotó: Reuters

A Süddeutsche Zeitungnak több százezer offshore cég titkos adatát szivárogtatta ki egy titkos forrás a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától, amely névtelen offshore vállalatokat ad el az ügyfelei számára a világ számos részén. Ezekkel a cégekkel a tulajdonosok el tudják rejteni üzleti tevékenységüket.

A mintegy 11,5 millió dokumentum (e-mailek, pénzügyi kimutatások) feldolgozása nyomán több mint 210 ezer offshore céget sorolnak fel a mintegy egy éven át készült projektben.

Juan Carlos Varela panamai elnök közölte, a kiszivárogtatott információk rossz fényt vetnek kormányára, amely "zéró toleranciát" tanúsít a panamai pénzügyi szektorban való visszaélésekkel szemben.

Ramon Fonseca, az ügyvédi iroda társalapítója kijelentette, cége nem felelős az offshore vállalatokkal történt visszaélésekért. Véleménye szerint a dokumentumok kiszivárogtatása "bűncselekmény" és Panama megsértése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.04.04 13:26

Ahogy Panama, úgy a Magyarország sem fog változni korrupció terén.
Egy lapon lehet említeni akár az ország nevét is összevonni.
PanaMAgyarország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html