Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az osztrák hatóságok hétvégén bejelentették, hogy egy 49 éves ápolónő súlyos vérsűrűsödési zavar miatt meghalt tíz nappal azután, hogy megkapta az AstraZeneca ABV5300 számú tételét. Ugyanebből kapott a kolléganője, egy 35 éves ápolónő is, akinek tüdőembóliája lett.

Ezen AstraZeneca oltási tételek használatát az eset kivizsgálásának végéig felfüggesztették, a többivel azonban tovább folyt az oltás. Szerdán az osztrák hatóságok végül arra jutottak, hogy nincs összefüggés az esetek és a vakcina között, ezért lezárták a vizsgálatot.

A 168.hu megkérdezte az OGYÉI-től, hogy az AstraZeneca ABV5300 tételéből érkezett-e Magyarországra is? "A szóban forgó tételből Európa 17 országába szállítottak, de Magyarországra nem" - válaszolta a magyar gyógyszerhatóság.

Dánia csütörtökön bejelentette, hogy a lehetséges súlyos mellékhatások miatt felhagyott az AstraZeneca vakcinájának használatával. "Legalább két hétre leállítottuk a használatát, miután a beoltottak közül többeknél vérrög képződött" - közölte a dán egészségügyi hatóság. Erre szintén egy Dániában bekövetkezett haláleset miatt figyeltek fel.