BUX
39543

Ön is lehet Manchester United tulajdonos

Tőzsdére menne a Manchester United, a futballklub papírjai állítólag még az idén megjelennek a szingapúri piacon. A bevezetéssel párhuzamosan egy egymilliárd dolláros tőkeemelésre is sort kerítene a 19-szeres angol bajnok, az ebből befolyó pénzt pedig terjeszkedésre, további játékosok megvásárlására, illetve kamatkiadásainak csökkentésére fordítaná − írja a Bloomberg.

Mezősi Tamás, 2011. augusztus 16. kedd, 16:55

A Manchestert hat éve vezették ki a londoni tőzsdéről, amikor az amerikai Tampa Bayt is birtokló Glazer család felvásárolta a csapatot. A klubért akkor 1,3 milliárd dollárt fizettek, a Forbes becslése szerint a sportvállalkozás jelenleg 1,86 milliárd dollárt érhet. Ennek a becslésnek a helyességét a tőzsde igazolhatja vagy cáfolhatja majd.

A csapatnak egy szépséghibája van − működése veszteséges. Emiatt nem kerülhet sor a tőzsdei bevezetésre Hongkongban, ami pedig kifejezetten felkapott desztináció mostanában az Ázsiában megjelenni kívánó olyan tőzsdei vállalkozások számára, mint a Prada vagy a Samsonite.

Érdeklődés mindenesetre biztosan lesz, a csapat 300 millió drukkerének kétharmada ugyanis Ázsiában szurkolja végig az angol forduló meccseit.

A kibocsátást a hírek szerint a Credit Suisse szervezi.