Online is lehet majd vásárolni Maestro kártyával

Elkezdődött az új kibocsátású Maestro kártyák alkalmassá tétele az internetes vásárlásra, így hamarosan megnyílik a netes vásárlás lehetősége a több mint 2 millió magyar Maestro kártyabirtokos előtt - közölte a MasterCard.
MTI-Eco, 2011. február 11. péntek, 08:59
Fotó:

A nemzetközi kártyatársaság közleménye ismerteti: a bankok április 15-től a MasterCard előírása szerint kötelesek az új kibocsátású Maestro kártyákat ellátni az internetes azonosításhoz szükséges CVC2 kóddal, valamint előírás az is, hogy a teljes kártyaszám jelenjen meg a plasztikon.

Gauder Milán, a kártyatársaság regionális vezetője szerint a változással nem csorbul az internetes vásárlás biztonsága, mivel a Maestro kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a Secure Code-ot.

Az áprilisi határidő után a kibocsátó bankok csak abban az esetben utasíthatják el egyéb kifogás híján az internetes Maestro kártyatranzakciót, ha az nem SecureCode-os elfogadótól érkezett, csupán a márkajelzés miatt nem tehetik meg.

A SecureCode egy titkos azonosító, amely segít megakadályozni a jogosulatlan kártyahasználatot az internetes vásárlások során, hasonlóan működik, mint a fizikai tranzakcióknál használt PIN kód. A számkombináció, amelyet a kártya regisztrálása után kap a kártyabirtokos, az azonosítás egy további lépcsőjeként jelenik meg az internetes vásárlásnál, ekkor kell megadni.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikája szerint jelenleg 2,9 millió Maestro bankkártya van forgalomban Magyarországon, ami a teljes kártyaállomány 32 százaléka, s a betéti kártyák 40 százaléka.

HOZZÁSZÓLÁSOK