Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ legtöbb autógyártója komoly pénzeket öl az önvezető autók fejlesztésébe. Most a Hyundai lépett.

A dél-koreai autógyártó kockázati és nyílt innováció társasága (Hyundai Cradle) ugyanis beszállt a Perceptive Automata amerikai székhelyű startup vállalkozásba, hogy mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesszen az önvezető autók és automatizált rendszerek számára.

A Perceptive Automata technológiája a jármű és a többi közlekedő - például a gyalogosok - közötti kapcsolatból generált adatokat veszi alapul. A szoftver ezeket az adatokat elemzi - képes lehet az emberi viselkedés értelmezésére. A Hyundai reményei szerint a szoftver telepítésével az önvezető járművek képesek lesznek előre megmutatni, hogy a gyalogosok, biciklisek és a többi autós mire készül a következő pillanatban.

Az autógyártó példát is mondott a szoftver működésére. Ha egy gyalogos elkezd átkelni az úttesten, de meglátja a közeledő önvezető autót és úgy dönt, hogy megáll és elengedi azt. Ebben a helyzetben, a szóban forgó szoftver nélküli önvezető jármű megállna és várna, még akkor is, ha a gyalogos nem szeretne átmenni az úttesten. A Perceptive Automata szoftvere viszont képes lenne arra, hogy kitalálja a gyalogos tervét és ezt az információt a jármű döntéshozó rendszere is feldolgozza és ennek megfelelően dönt a megállásról vagy haladásról.

A kép forrása: Hyundai Motor/ Perceptive Automata.