Durva leépítést tervez BMW

A német Manager magazin információi szerint a vállalat 5-6 ezer alkalmazottjától válna meg 2022-ig Németországban. Úgy tudják: a jelenleg kutatásért és fejlesztésért felelős igazgatósági tag, Klaus Fröhlich 2020 első felében távozik a cégtől – írta hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 20. péntek, 12:02
Fotó: Getty Images

A leépítések elsősorban az autóipari cég müncheni központját érintik majd, ennél bővebben nem kommentálták a tervet.

A cég vezetésben egy hónapja történt változás. A BMW AG igazgatótanácsának új elnöke augusztus 16. óta Oliver Zipse, aki Harald Krügert váltotta - emlékeztet az autopro.hu.

A BMW AG igazgatótanácsának új elnökévé kinevezett Oliver Zipse 2015 óta tagja a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának, amelyben a BMW Group gyártási részlegért felelős tisztséget töltötte be kinevezése előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2019.09.20 18:19

@matyi2010: ennek az is az oka, hogy németországban súlyos munkaerőhiány van, a munkanélküliség a jelentős bevándorlás ellenére folyamatosan csökken, ma már csak 3,1% .

a német cégeknek tehát nincs más választásuk, mint elvinni külföldre a termelést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2019.09.20 13:32

Az európai leépítések és a kínai-amerikai kereskedelmi háború ellenére a BMW két kínai üzemének drasztikus bővítésére kért engedélyt. A két gyár bővítésével a Brilliance-BMW gyártókapacitása 1,4 millióra nőne és mellette a BMW-Great Wall közös üzem építése is előkészítés alatt van. Így 1,4 -1,6 milliós kapacitása lesz a BMW-nek Kínában, jóval több mint Németországban.
Ez nyilván összefügg a müncheni leépítésekkel, valószínűleg a fejlesztés-adminisztráció (beszerzés stb) is költözik Kínába.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html