Tőkeinjekciót kap egy lengyelországi autógyár

Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V (FCA) autóipari konszern 755 millió zlotyt (ami több mint 60 milliárd forint) invesztál lengyelországi Tychy üzemébe új hibrid és elektromos modelljei gyártásának a megindítása érdekében - írja az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2020. december 29. kedd, 17:02
Fotó: AFP - A kép illusztráció.

A Jeep, Fiat és Alfa Romeo márkák legmodernebb hibrid és elektromos modelljei fognak 2022-től legördülni a Tychy üzem szerelőszalagjairól - jelentette be kedden Twitter üzenetben Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes. (Az MTI később módosította a beruházás összegét, 2 milliárd euróról 755 millió zlotyra.)

A francia PSA vállalattal 38 milliárd dolláros fúzió révén a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalatának a létrehozására készülő Fiat Chrysler hírügynökségi érdeklődésre közleményben erősítette meg, hogy a lengyelországi Tychy üzem bővítésének és modernizálásának az előkészítő munkálatai már az idei év második felében megkezdődtek.

A 2500 alkalmazottat foglalkoztató lengyelországi üzem az FCA konszern egyik legnagyobb gyártóegysége. Az FCA megerősítette egyúttal azt is, hogy a hibrid és elektromos Jeep, Fiat és Alfa Romeo modellek gyártására készítik fel az üzemet, valamint a modellek sorozatgyártását 2022 második felében kezdik meg.

Az FCA konszern 2018-2022-es 45 milliárd eurós beruházási tervében 9 milliárd eurót szán az elektromos mobilitási technológiai és gyártásfejlesztési beruházásokra fordítani - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK