Japán harmadik legnagyobb autógyártója 833 ezer 2001 és 2003 között gyártott, Honda és Acura logó alatt eladott autót rendelt a szervizekbe, mivel van köztük 2430 olyan, amelybe hibás légzsák került. A vállalat nem tudja, hogy a visszarendelt több százezer autó közül melyikbe építették be a veszélyes alkatrészt, csak abban biztos, hogy erre egy korábbi baleset után kerülhetett sor. A hibás légzsákból a berobbanás után fémdarabok szakadhatnak le, amelyek átszakíthatják a légzsák szövetét, komoly sérülést okozva az utasoknak. A Honda tudomása szerint az elszabaduló fémdarabok eddig 11 sérülést okoztak, egy ember pedig meghalt miattuk.

Az autógyártó először 2008-ban indított visszahívási akciót a légzsákok esetleges hibája miatt. Ekkor még kevesebb mint 4000 autóról volt szó, ám 2009 júliusában további 443 ezer, majd 2010 februárjában közel 438 ezer Hondát és Acurát rendelt a szervizekbe − derül ki az amerikai autóbiztonsági hivatal adataiból. A mostani 833 ezer autó eddig nem szerepelt a visszahívásokban, mert eredeti légzsákjaik nem voltak veszélyesek − jelentette be az autógyártó.

A Hondának  nagyon rosszkor jön az imázsát romboló újabb visszahívás, ugyanis az alkatrészhiány miatt az év végéig mérsékelnie kellett termelését amerikai gyáraiban, ami amúgy csökkenteni fogja eladásait.