Óriási leépítés kezdődik a HP-nál

Komoly átszervezést jelentett be a HP, amelynek keretében a vállalat több ezer dolgozójának inthet búcsút - a lépéstől pedig hosszú távon mintegy évi egymilliárd dolláros megtakarítást remél - írja a hwsw.
Szász Péter, 2019. október 7. hétfő, 14:14
Fotó: Reuters

A HP világszerte hozzávetőlegesen 7000-9000 alkalmazottól válna meg, egyrészt elbocsátások, másrészt önkéntes korai nyugdíjazások keretében. A leépítésekkel akár a vállalat dolgozóinak több mint 16 százaléka távozhat.

A vállalat tavaly arról beszélt, globálisan mintegy 55 ezer dolgozót foglalkoztat, azóta pedig nem közölt frissebb számokat - olvasható a portálon.

Az átszervezés java része a sales alkalmazottakat, a back-office támogatási részlegeket, illetve bizonyos további, nagyvállalati pozíciókat érint, a cég jelenlegi termékvonalaira és azok ütemterveire tehát előreláthatólag nem lesz hatással.

Az új vállalati struktúra kialakítása a következő valamivel több mint két pénzügyi évben várhatóan mintegy egymilliárd dollárt emészt majd fel. Ebből 100 milliót még a 2019-es üzlet év utolsó negyedében, 500 milliót a 2020-as üzleti évben, a maradék 400 millió dollárt pedig a 2021-es és 2022-es pénzügyi években költi majd el a cég. 2022-től ugyanakkor a leépítések évi egymilliárd dolláros megtakarítást hoznak majd a vállalat számára, legalábbis a HP jelenlegi számításai szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK