Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Group Plc, a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója, 5,5 milliárd dollár éves osztalékot kaphat az amerikai Verizon Wirelesstől, amelyben 45 százalékos tulajdonrésze van - nyilatkozta Andy Halford, a brit cég pénzügyi igazgatója. Az összeget az amerikai vállalat 10-12 milliárdos szabad cash flow-ja alapján becsülték, döntés még nincs az ügyben. A Vodafone annak ellenére tartotta meg részesedését a Verizonban. hogy 2005 óta nem látott osztalékot a vállalattól, miután az amerikai cég felhalmozott adósságai visszafizetésére fordította pénzét.

A brit vállalat új vezérigazgatója, Vittorio Colao kitart az amerikai befektetés mellett, miközben egymás után építi le elődei meglehetősen költséges, ám nem túl jövedelmező felvásárlásait. A Vodafone értékesítette a China Mobile-ban birtokolt részesedését, csökkentette tulajdonát a japán Softbankban és eladta a Vivendinek a SFR francai mobilszolgáltatóban őrzött 44 százalékos pakettjét. A következő lépésben megszabadulnak a lengyel Polkomtel SA 24 százalékos Vodafone-csomagjától is.

Lényeges haladásnak tartja a pénzügyi igazgató bejelentését Lawrence Sugarman, az RBS elemzője. Ez az első eset, hogy a Vodafone mond valamit arról, mennyi pénzt is vár a Verizontól - nyilatkozta a szakember a Bloombergnek. Az RBS ma javította tartásról vásárlásra a brit mobilcég részvényeire adott ajánlását. A kérdés az, hogy Halford csak egy teoretikus számot jelölt-e meg, vagy a saját várakozásainak adott hangot, vagy tud is valamit arról, mekkora osztalék ütheti a Vodafone markát.