Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárca vezetőjének bejegyzése szerint a gáziparban történt korrupciós ügyekkel kapcsolatban vették őrizetbe a tisztségviselőt. Avakov hangsúlyozta: a belügyi hatóságok által vizsgált mindössze három ügyben is összesen mintegy négy milliárd dollár kárt okoztak "bűnszövetkezetek" az államnak, de ez még messze nem az összes gyanús művelet, amelyről a nyomozók tudomást szereztek.

Közben volt miniszterek ellen is vizsgálatokat indítottak. Avakov pénteken beszámolt arról, hogy Mikola Priszjazsnyuk volt agrárpolitikai miniszternél házkutatást tartott a rendőrség. Lefoglaltak nála 286 ezer dollárt, 659 ezer hrivnyát (csaknem 66 ezer dollárt), továbbá több nagy értékű márkás karórát. A volt miniszter ellen költségvetési pénzek elsikkasztása miatt indítottak eljárást.

A főügyészség és a rendőrség tagjai átkutatták Eduard Sztavickij volt energetikai miniszter lakását és irodáit is - hozták nyilánosságra a hromadske.tv tudósítói, akik jelen voltak a házkutatáskor.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál értesülései szerint az exminiszter és több magas rangú állami tisztségviselő ellen büntetőeljárás indult nagy összegű kárt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, hatalommal való visszaélés, valamint pénzmosás gyanújával.

Sztavickij aláírás szerepel egyebek között a Viktor Janukovics eltávolított államfő korábban állami tulajdonú mezsihirjai rezidenciájának elidegenítésében. A hírportál tudomása szerint Janukovics Oroszországba szökése után a volt energetikai miniszter Olaszországba utazott.