Nincs megállás: újabb KGST-bank költözhet Budapestre

A kormány újabb orosz gyökerű bank Magyarországra költöztetéséről folytat tárgyalásokat - tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2019. december 3. kedd, 08:47
Fotó: MTI/KKM - Képünk illusztráció.

Ezúttal a volt KGST elszámoló és finanszírozó bankját, a moszkvai központú, 400 millió euró tőkével rendelkező Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Banknak (IBEC) kínálna új, európai uniós székhelyet - írta a napilap.

Szijjártó Péter magyar külügyér tavaly ősszel jelentette be, hogy Magyarország 1991-es kilépése után ismét csatlakozik az 1963-ban, az akkori szocialista országok által alapított pénzintézethez, "hogy minél több nemzetközi finanszírozási forrást vonjon be a gazdaság működésébe, különös tekintettel a beruházásokra és a külkereskedelemre". A magyar csatlakozás részleteiről februárban Varga Mihály pénzügyminiszter is tárgyalt Moszkvában.

A belépés ratifikálása még várat magára. Korábban, idén nyáron már Budapestre költözött egy másik volt KGST-s pénzintézet, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB).

A két bank részvényesei részben ugyanazok, mindkettőben jelen vannak a kelet-közép-európai országok, illetve Vietnám és Mongólia is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.12.03 11:18

@Mariusz_: Ember !!!! Elfelejtetted mit műveltek a kulturált nyugati bankok a rendszerváltás után !!!???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mariusz_, 2019.12.03 11:04

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod, hogy nem kell tiszteletben tartanod a törvényeket, mert mindenhez van jogod, semmire nincs kötelességed - és mindezt a hülye magyarok fizetik.
Készült Magyarország kormánya megbízásából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html