Orosz kézbe kerülhet a Le Monde is?

Újabb nagy hírű napilap kerülhet orosz kézbe, miután Gleb Fetyiszov politikus-üzletember ajánlatot tett Franciaország egyik legnagyobb és legismertebb napilapjára a Le Monde-ra.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 13:27
Fotó:

A nagyobb európai médiumok közül már több orosz tulajdonosra lelt - többek között a France Soir, a The Evening Standard, és a The Independent is. A bejelentést, amely a francia médium többségi részesedésének megvásárlásáról szól Fetyiszov sajtóirodája tette közzé a hét elején.

Fetyiszov ajánlata a napilap 100 millió euróra rúgó adósságállományának megvásárlását is tartalmazza. A milliárdos az orosz vállalatok hirdetéseiben, a francia cégekben és az egyedülállóan értékes brandben látja a megtérülési potenciált- adta hírül az rt.com

Az orosz milliárdosok listáján előkelő 42. helyet elfoglaló Fetyiszov főleg bank- és telekommunikációs beruházásból szedte össze 1,6 milliárd dolláros vagyonát.

Fetyiszov két konzorciummal mérkőzik a Le Monde tulajdonlásáért. A France Telecom és Groupe SFA PAR alkotja az egyiket, míg a milliárdos vállalkozó Xavier Niel nevével fémjelzett csoport a másikat.

A Le Monde döntése június 28-ra várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK