Orosz rulett vakmerő befektetőknek

Újabb befektetésekre biztatja ügyfeleit az oroszországi Udmurt köztársaságban bejegyzett Udmurtinvesztsztrojbank Bazovy befektetési alapja. Igaz ugyan, hogy a múlt hónapban elvesztette a rá bízott pénz 98,68 százalékát, ám ha ezt pótolni tudja, akkor mesés hasznot hozhat befektetőinek – állítják az alap menedzserei.
Komócsin Sándor, 2010. szeptember 17. péntek, 19:20
Fotó:

A pénteki Napi Gazdaság cikke

Az alap 112,6 millió rubelt (3,65 millió dollár) kezelt, amiből 1,3 millió rubel maradt augusztus végére - írta a St. Petersburg Times hírportál a bank weboldalán található adatok alapján. A Káma és a Vjatka folyó között fekvő, fél magyarországnyi területű, 1,6 millió lakosú köztársaság bankjának befektetési alapjai mellett már az elmúlt évben is csak az egészen kirívóan magas kockázatot kedvelő ügyfelek tarthattak ki, ugyanis 2008-ban elvesztették tőkéjük 80-90 százalékát. Garegin Tosunyan, az orosz bankszövetség elnöke úgy reagált a befektetők pénzének ismételt eltapsolására: már az is érthetetlen, hogyan bukhatja el egy alap vagyona kilenctizedét, ám hogy miként fordulhat elő ez újra, arra nem talál szavakat.

A Bazovy egyik korábbi hirdetése szerint az alap 2009. április 19. és 2010. február 28. között 56,5 százalékos hasznot hajtott befektetőinek. A menedzserek most azzal kecsegtetik a pénzüket vesztett ügyfeleket, hogy az elmúlt fél évben stabilan 10-20 százalékos hozamot biztosító komplex kereskedési stratégiát akarják folytatni, amelyben akár 50 százalékos haszon is benne van. A sikerhez azonban a befektetőknek fel kellene tölteniük a kasszát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.18 07:48

Vegyél valamit 10 szeres tökeáttétellel ami aztán 10 %. ot esik. Nyilván a totűl lóvét elbukod. Azért maradt valami, mert a fedezethiány rohamos csökkenésénél a bróker bankja kivágta az egészet ( a befektető helyett zárta a poziciót ne menjen minuszba a számla ), az biztos hogy teljesen amatör gárda ücsörög ott a bankban aki mág egy tözsdetanfolyamot sem végzett el...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html