Oroszoktól vásárolhatnak fel légitársaságot a dubajiak

A dubaji székhelyű Emirates NBD bank megszerezte az összes érdekelt ország valamennyi szakhatóságának az engedélyét, és ezzel közel került ahhoz, hogy megvásárolja a Magyarországon is érdekelt orosz Sberbank török leánycégét, a Denizbankot - áll a Sberbank vasárnapi közleményében az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2019. június 30. vasárnap, 10:57
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Sberbank 15,48 milliárd török líráért (a török líra=49,43 forint) adja el az ötödik legnagyobb török bank, a Denizbank 99,85 százalékát.

A tavaly májusi előzetes megállapodásban kisebb összeg, 14,6 milliárd líra (3,265 milliárd dollár) szerepelt, de az idén áprilisban véglegesített árnál figyelembe vették a líra időközben bekövetkezett gyengülését.

A Denizbank minimális, 0,15 százalékos részesedése tőzsdén forog. A Sberbank 2012-ben szerezte meg a Denizbank 99,85 százalékát a Dexia belga bankcsoporttól mintegy 3,5 milliárd dollárért.

Az Emirates NBD aktíváinak értéke mintegy 128 milliárd dollár,  ennek alapján az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb bankja. A dubaji székhelyű bank erőteljes külföldi terjeszkedést kezdett és már jelen van Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, Indiában, Szingapúrban és Nagy-Britanniában, képviselete van Kínában és Indonéziában.

A Denizbank 751 fiókkal rendelkezik, ebből 708 Törökországban működik, míg Ausztriában, Németországban, Bahreinben, Oroszországban és Cipruson összesen 43 fiókja van. A Denizbank mintegy 15 ezer embert foglalkoztat.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.06.30 11:19

a címben LÉGITÁRSASÁGRÓL van szó
a cikk bankról mesél
ilyen melegben végülis tök mindegy
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html