Örülhetnek a BMW-tulajdonosok

A bajor autógyártó elbocsátásokat jelentett be és egyértelműen pozitív csoportszintű 2008-as eredménnyel kecsegteti a befektetőket.
NAPI Online, 2009. február 6. péntek, 11:06
Fotó:

A BMW AG egyértelműen pozitív csoportszintű 2008-as eredményről jelenthet, részben a növekvő Mini- és a Rolls-Royce-eladásoknak köszönhetően - áll a cég mai, a Bloomberg által idézett közleményében.

A kiadott dokumentum szerint ugyanakkor az elmúlt év utolsó negyedében újra erőteljesen romlott az üzleti környezet az autóiparban, így a 2008-as bevétel 5 százalékkal 53,2 milliárd euróra csökkenhetett.

A BMW - a többi német autógyártóhoz hasonlóan - csökkentette termelését 2008-ban, részben a karácsonyi szünet meghosszabbításával. Január 20-án a kibocsátás 10 százalékos visszafogását megcélozva 26 ezer munkavállalója munkaidejének csökkentését jelentette be a cég, ma pedig azt közölte, hogy százezres gárdáját 7 százalékkal karcsúsítja.

A társaság március 18-án hozza nyilvánosságra tavalyi részletes számait.

Délelőtt több mint 5 százalékkal drágultak a BMW-részvények a frankfurti börzén, amivel a DAX 30-as kosarának második legjobb teljesítményét nyújtották.

HOZZÁSZÓLÁSOK