Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Citigroup bejelentette, 27,5 milliárd dollár érékben új törzsrészvényeket bocsát ki, melyeket a bank elsőbbségi részvényeinek tulajdnosai jegyzethetnek elsőbbségi papírjaik átváltásával. (Az átváltási ár a tegnapi tőzsdei árnál 30 százalékkal magasabb, 3,25 dollár). Az amerikai kormány ezzel párhuzamosan bejelentette, 45 milliárd dolláros elsőbbségi csomagjából ugyan annyi részvényt, mint amennyit a többi befektető átvált, ő is átcserél - legfeljebb 25 milliárd dollár erejéig. A hírt már a Wall Streer Journal is megszellőztette. Az államnak a tranzakció egy centjébe sem kerül majd. A kormány tulajdonrésze - ha valamennyi papírt átváltáják - a jelenlegi 7 százalékról 36 százalékra emelkedik.

A hírre meredeken esni kezdett a bank papírjainak ára, a nyitás előtti kereskedésben már 42 százalékos mínuszban forogtak a részvények - az átváltás ugyanis akár 75 százalékkal is higíthatja az törzsrészvény-állományt.
Pedig a piaci optimizmust a bank korábbi bejelentése nem tudta letörni, miszerint pótlólagos leírások miatt 32 milliárd dollár fölé emelkedett a 2008-as vesztesége.