Összeolvad két dohányipari óriás

A British American Tobacco (BAT) brit multinacionális vállalat felvásárolja egyik riválisát, a Reynolds American amerikai dohányipari társaságot - közölte a Magyarországon is érdekelt BAT kedden.
Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 09:15
Fotó: Napi.hu

BAT novemberben 47 milliárd dollárt ajánlott az amerikai cégre, amely ezt azonban visszautasította, alacsonynak tartva az összeget.

A BAT ezután megemelte a tétet, 49,4 milliárd dollárt ajánlott azért az 57,8 százalékért, ami még nem az övé az amerikai dohányipari társaságban. A keddi bejelentés szerint most a Reynolds-részvényesek kifizetéséről született döntés. Arról állapodtak meg, hogy a Reynolds-tulajdonosok részvényenként 29,44 dollárt kapnak készpénzben és 0,5260 BAT-részvényt.

A két cég egyesülésével a nettó forgalmat és működési nyereséget tekintve a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett dohánygyártó vállalata jön létre.

A londoni székhelyű dohányipari konszern a világ egyik vezető dohányipari vállalata, több mint 60 országban piacvezető. Termékválasztékában több mint 200 márka szerepel, ezeket több mint 200 országban forgalmazzák.

A Reynolds American számos cigarettamárkát gyárt és terjeszt az amerikai piacon, köztük van a Camel, a Lucky Strike, a Pall Mall, a Kool és a Winston.

HOZZÁSZÓLÁSOK