Öt éve nem volt ilyen a Tescónál

Nagy-Britanniában a Tesco már a második egymást követő negyedévben növelte forgalmát. A legnagyobb brit kiskereskedelmi cég ilyen teljesítményre öt éve nem volt képes.
MTI, 2016. június 23. csütörtök, 10:30
Fotó: Napi.hu

A több mint egy éve nyitva tartó üzleteiben a Tesco forgalma 0,3 százalékkal nőtt a május 28-áig tartó naptári negyedévben, ami egyben pénzügyi első negyedéve is a cégnek. Elemzők stagnálás és 0,5 százalék közötti bővüléssel számoltak az előző negyedévi, 0,9 százalékos forgalomemelkedés után.

A Tesco 162 millió font (66 milliárd forint) adózás előtti nyereséget ért el a februárban zárult pénzügyi évben az egy évvel korábbi 6,33 milliárd fontos veszteség után. A tavalyelőtti veszteség a Tesco évszázados történetének addigi legrosszabb éves eredménye volt, és a modern brit gazdaságtörténetben is az egyik legnagyobb éves vállalati veszteségnek számított.

Dave Lewis, a Tesco 2014 szeptemberében munkába állt új vezérigazgatója csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az idei is a szoros verseny éve lesz, folytatódik az árháború a riválisokkal, így a Sainsbury's vállalattal, és a gyorsan előrenyomuló Aldi és Lidl német diszkontcégekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK