Ötszáz új munkahelyet teremtenek Debrecenben

Debrecenben saját céggel lesz jelen a jövőben a Krones AG: a repülőtér melletti déli ipari övezetben csaknem 15 milliárd forintos beruházással felépülő gyárral 500 új munkahelyet teremtenek - jelentette be hivatalosan is a német vállalkozás nemzetközi gyártási és logisztikai igazgatója szerdán Debrecenben.
Szepesi Anita, 2017. november 15. szerda, 16:51
Fotó: Napi.hu

Pascal Männche hozzátette: a jó logisztikai elhelyezkedés, a kiváló infrastruktúra mellett elsősorban a Debreceni Egyetemen folyó mérnökképzés és a helyi duális szakképzés minősége miatt döntöttek úgy, hogy kelet-közép-európai gyártó üzemüket Debrecenben építik fel - idézi az MTI.

A tervek szerint 2019-ben kezdődik meg a termelés a debreceni gyárban, ahová magasan képzett szakembereket, mérnököket keresnek - jelezte az igazgató.

A csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég vezetője azt mondta, minden negyedik termék, amit a világon a kezükbe vesznek az emberek, a Krones gépein készült. Jelenleg 90 leányvállalatuknál és 5 telephelyükön összesen 14 500 dolgozót foglalkoztatnak, ebből tízezret Németországban - sorolta.

A magyar kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a beruházáshoz.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szenator, 2017.11.15 18:14

kh...kh...kh....debrecen a zsidó város.....oda nyomni köllll a milliárdokat meraz orbán is az ! :O)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.11.15 17:59

"A magyar kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a beruházáshoz"
-----------------------------
A népet meg kicsinálja a fidesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html