Pénzmosással vádolják a Barcelona volt elnökét

Pénzmosás és adócsalás miatt az ügyben eljáró madridi bíró pénteken vádat emelt Sandro Rosell, az FC Barcelona volt elnöke ellen, aki tavaly május óta van előzetes letartóztatásban.
Domokos László, 2018. június 30. szombat, 07:40
Fotó: Pixabay

Őt, továbbá feleségét, andorrai jogászukat, s még további három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a brazil futballválogatott mérkőzéseinek televíziós közvetítési jogaival kapcsolatos ügyleteknél saját zsebre dolgoztak.

Emellett 54 éves Rosell még korábban, a Nike cég vezető brazíliai képviselőjeként jelentős összegek után nem fizette be a brazil államkasszát megillető summát - írta az atv.hu az MTI híre alapján.

A vád szerint a korábbi sportvezető a tévés szerződéseknél mintegy 15 millió euró, a "gyanús" Nike-kontraktusok esetében pedig további ötmillió euró után nem fizetett adót.

Egy másik ügyben még várat magára a jogi eljárás: Rosell azután mondott le négy év után 2014-ben a Barcelonánál, hogy azzal vádolták, az azóta már a francia PSG-ben játszó Neymar megszerzése sokkal többe került annál, mint amennyit bevallottak a brazil csatár 2013-as szerződtetésekor.

Fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK