A felügyelet azzal vádolja a szlovákiai diszkont légitársaságot és annak júliusban kinevezett vezetőjét, Nick Manoudakist, hogy semmibe vette a hitelezők érdekeit, ezért augusztus 6-án feljelentést tett az osztrák ügyészségen Manoudakis ellen - számolt be az MTI-Eco egy osztrák napilapra hivatkozva.

Meg nem nevezett bennfentesekre hivatkozva a Kurrier azt írta: a légitársaságnak már januárban nyilvánosságra kellett volna hoznia pénzügyi mérlegét, de hiteles záradékot legalábbis nem tettek közzé. Következésképpen a tény, hogy milyen rossz helyzetben van a SkyEurope, csak az újjászervezés kezdetekor vált ismertté. A csődöt elodázták, s "túl későn húzták meg a vészféket", ezzel a beszállítókat és az ügyfeleket szükségtelenül hozták olyan helyzetbe, hogy követelésektől estek el - írta a lap.

Az FMA a hírt nem kívánta kommentálni sem a Kuriernak, sem az AFP hírügynökségnek. A bécsi ügyészség sajtóosztályán az MTI érdeklődésére megerősítették, hogy érkezett egy feljelentés a SkyEurope vezetősége ellen. Bővebb felvilágosítást azonban nem tudtak adni, mert még nem dőlt el, melyik ügyészség az illetékes az ügyben.

A SkyEurope keddre virradóra jelezte, csődeljárást kezdeményezett a légitársaság pénzügyi újjászervezésére kijelölt megbízott. A lépést azzal indokolták, hogy nem sikerült áthidaló finanszírozást találni a vállalat működésének fenntartására. A társaság valamennyi járatát azonnali hatállyal felfüggesztette. Erről bővebben itt olvashat.