Pert vesztett az Apple

Elvesztette az Apple a táblagépekek ügyében a Samsung ellen Nagy-Britanniában indított szabadalmi pert csütörtökön.
MTI, 2012. október 18. csütörtök, 17:16
Fotó: Napi.hu

Az illetékes brit fellebbviteli bíróság helybenhagyta a Legfelsőbb Bíróság korábbi ítéletét, amely szerint - néhány hasonlóság ellenére - a Samsung nem sértette meg az Apple érintőképernyős technológiai funkciókkal kapcsolatos szabadalmait.

Ezzel Európában lezárult az ügy a két cég között, a bírósági döntés az egész kontinensre érvényes. A Samsung üdvözölte, az Apple nem kommentálta a döntést.

A Samsung és az Apple váltakozva nyeri meg és veszíti el a világszerte egymás ellen indított szabadalmi pereket, amióta a kaliforniai cég termékei "szolgai lemásolásával" vádolta meg a dél-koreai vállalatot.

A táblagépek piacán az Apple az egyeduralkodó: a második negyedévben piaci részesedése 70 százalékra (25 millió készülékből 17 millió) rúgott, míg elsőszámú riválisa mindössze 2,4 millió táblagépet adott el. Az okostelefonok esetében fordított a helyzet: vezet a Samsung, amely 50,1 millió darabot értékesített, míg az Apple mintegy 26 millió készülékkel a második helyen áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2012.10.18 18:40

Amerikában persze mindig az apple nyer, érthető okokból. Törvényileg megtámogatják a saját cégüket a kapitalizmus bajnokai.

Az iPhone 5 például megsért egy csomó Samsung tulajdonéban lévő szabadalmat, az LTE technológiát illetően. A Samsung be is perelte őket. Mikorra tűzte ki a tárgyalést a demokrácia és kapitalizmus bajnoka? 2014-re. Mert ha az amerikaiaik lopnak és játszanak terroristát az ugye nem az a lopés és teroorizmus. Az technológiai fejlődés és önvédelem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html