Példát mutat a lengyel Posta: fizet

A lengyel Posta nagyvonalú bérkiegészítést ad minden egyes dolgozójának a koronavírus-járvány ideje alatt. Ezzel egyben ösztönzik a postásokat, hogy vállalják a munkát.
Barabás Júlia, 2020. április 2. csütörtök, 15:52
Fotó: Getty Images

A lengyel Posta minden dolgozójának, a kihordóknak, a sofőröknek, a postákon helyben dolgozóknak, a levélválogatóknak, a biztonságiaknak havi bruttó 700 zlotyt (56 ezer forint) fizet a kockázatért, amelyet a koronavírus-járvány ideje alatt viselnek, attól az időtől fogva, amikor kihirdették az országban a járványveszély állapotot - adta hírül a Business Insider Polska.

Azok a dolgozók, akik március 12 óta nem hiányoztak többet két napnál a munkahelyükről, további 300 zlotyt kapnak bruttóban. Az áprilisért bruttó 400 zloty jár. A prémiumot április 10. és május 10. között fizetik.

A lengyel Posta megrövidíti a munkaidőt, mivel a járvány leblokkolta a nemzetközi csomagok küldését. Przemyslaw Sypniewski, a Posta elnöke azzal indokolta a vezetőség döntését, hogy a postások munkáját, akik szolgálati kötelezettségüket teljesítik a járvány ideje alatt, értékelni kell. A dolgozók védelmére a posta több mint 50 millió zlotyt  (négymilliárd forint) szán.

HOZZÁSZÓLÁSOK