Profit warningot közölt a Samsung

Profitot warningot tett közzé a Samsung, mely az okostelefonok piacát jellemző kiélezett verseny miatt az első negyedévben valamelyest az elemzői konszenzustól elmaradó üzemi nyereséget jelenthet.
portfolio.hu, 2014. április 8. kedd, 10:09
Fotó: Reuters

Az erős verseny miatt csökkenő profitra számít a világ vezető okostelefon-gyártója, a Samsung. A vállalat így már egymást követő második negyedéve számolhat be visszaeső nyereségről a lassuló okostelefon-értékesítések miatt. A társaság a január-március időszakban 53 billió won árbevétel mellett 8,4 billió won üzemi eredményről számolhat be. A vállalat a tavalyi első negyedévben 52,9 billió won árbevétel mellett 8,8 billió won üzemi eredményt jelentett.

A Samsung által publikált negyedéves várakozás kissé elmarad a Reuters által készített elemzői konszenzustól: a szakértők 54,6 milliárd won árbevétel mellett 8,5 billió won üzemi eredményt prognosztizálnak. A negyedéves gyorsjelentést április 25-én teszi közzé a vállalat.

A Samsung nem akar lemaradni a versenyben, legújabb csúcstelefonja, a Galaxy S5 péntektől vásárolható meg világszerte, melytől a bevételek felfutását reméli.

HOZZÁSZÓLÁSOK