Profitriadót fújt a ThyssenKrupp

A német ThyssenKrupp AG acél- és gépipari csoport pénteki profitfigyelmeztetésében a korábbinál alacsonyabb nyereséget jelzett folyó üzleti éve egészére, s jövőre sem vár jelentős javulást - adta hírül az MTI. A cég által kiadott közlemény szerint a következő év második felénél előbb nem várnak gazdasági kilábalást, ami egyben azt jelenti, hogy Európában és Észak-Amerikában a 2002-es eredmények csak valamelyest lesznek jobbak mint az idén.
NAPI, 2001. november 9. péntek, 20:54
Fotó:

A közlemény szerint a gazdasági visszaesés közepette a nyereségnövekedés esélyei a 2001/2002-es üzleti évben igen csekélyek.
A világ negyedik legnagyobb acéllemez-gyártójaként számontartott ThyssenKrupp úgy véli: nem valószínű, hogy a 2002-es pénzügyi évben a konszolidált adózás előtti nyereség elérje a 2001-es, egyszeri tételek kizárásával számolt 500 millió euró körüli szintet. Sőt azt is közölték, hogy az október elsejével kezdődött folyó pénzügyi év első negyedében a veszteség sem zárható ki.
Az előző üzleti év negyedik negyedében az adózás előtti nyereség 80 millió eurót tett ki - kizárva az egyszeri, 60 millió eurós veszteségtételt - s ez megfelelt az elemzői várakozásoknak.
A szeptember végén végződő 2000/2001-es üzleti évben az adózás előtti nyereség a korábbi 1,1 milliárd euróról 850 millióra csökkent, a forgalom 37,9 milliárd euróval kissé haladta meg az előző üzleti év 37,2 milliárd eurós adatát. Az osztalék az előző évi 75 cent után csupán 60 cent volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK