Veszteséges lett a Provident Financial

Veszteséget termelt a Provident Financial az első fél évben, mivel a koronavírus-járvány miatt lassult az ügymenet, és egyre több ügyfélnek okozott nehézséget a törlesztőrészletek fizetése - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 26. szerda, 12:30
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció

A személyi kölcsönök folyósítására specializálódott brit pénzintézet szerdán közölte, hogy 28 millió font volt az adózás előtti vesztesége, szemben az egy évvel korábbi 43,1 millió fontos nyereséggel.

A Providentnél személyi hitelt felvevők száma 379 ezerre rúgott, szemben az egy évvel korábbi 531 ezerrel.

A személyi hitelek szegmensében több mint megduplázódott, 37,6 millió fontra emelkedett a veszteség az idei első fél évben. A bank 240,3 millió font tartalékot különített el a nemfizető hitelekre.

Malcolm Le May, a Provident Financial vezérigazgatója az eredményeket kommentálva pályafutása legnehezebb szakaszának nevezte az idei első fél évet, ám hangsúlyozta, hogy a vártnál kisebb lett a veszteség. A pénzintézet nem fizet osztalékot az első fél év után, ugyanakkor teljes egészében visszafizeti a brit kormány által nyújtott pénzügyi támogatást.

Az osztalékfizetést csak akkor újítja fel a vállalat, hogy "a működési és pénzügyi körülmények normalizálódnak". A J.P. Morgan elemzői szerint ez 2021 első felében várható.

A Provident Financial a gyengébb bonitású ügyfelekre specializálódott.

HOZZÁSZÓLÁSOK