A sebészeti maszkokat kezdett gyártani a "lengyel varrás" projekt keretében mind sterilen, mind sterilizálatlanul a Ptak Holding, egy nap alatt kétmillió darabot - adta hírül a gazeta.pl. Egy hónap alatt 40 millió maszkot kell készíteniük, június végéig pedig 100 milliót.

Az Ipari Fejlesztési Ügynökséggel megkötött szerződés szerint a sebészeti maszkok ára darabonként nettó 1,99 zloty (150 forint) lesz. A termékek minőségét tanúsítvány hivatott garantálni.

Eközben a lengyel vasúttársaság újraindítottak néhány járatot, Például a Hármasvárosba, Olsztynba, Lódzba, Szczecinbe vagy éppen Kolobrzegbe közlekedő távolsági járatokat. Ugyanakkor a járványra való tekintettel az összes helynek csak a felét értékesítik, úgy, hogy két ülés között egy szabadon maradjon. Az Intercitynek a forgalom megindítása mentőövet dob, mert március óta a vonatokon az utasok száma az egyötödére csökkent.

További jó hír a lengyeleknek, hogy megszűnnek a német-lengyel határon az ingázók többségére vonatkozó korlátozások. Eddig el kellett dönteniük, hogy szabadságot vesznek ki, és otthon maradnak, vagy Németországban, munkahelyük közelében szállodába költöztek. Az ingázás korlátozása érvénybe maradt azokra vonatkozóan, akik az egészségügyben dolgoznak - írta az onet.pl.