Raiffeisen: az összeolvadás csak az egyik lehetőség

Az összeolvadás csak az egyik lehetőség, a bank tőkeerős - mondta Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 11:05
Fotó:

A 17 volt szocialista országban leányvállalatokat működtető Raiffeisen International (RI) bankholding február 22-én vetette fel anyabankjával, a Raiffeisen Zentralbank Österreich-hal (RZB) való összeolvadás lehetőségét, mint egy stratégiai lehetőséget - írja a Bloomberg.

Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója szerint a bank ezzel jobb tőkepiaci pozíciókhoz juthatna. Az elmúlt három nap 21 százalékos esése után ma 6,4 százalékot emelkedett a holding részvényárfolyama, miután Stepic hangsúlyozta, az összeolvadás csak egy a lehetőségek között, és hogy a bank tőkeerős.

A Reuters információi szerint azonban a két cég vezérigazgatója szerint az RI eladásának a fúzió az egyetlen alternatívája.

A bankholdingban 70 százalékos részesedéssel bír az RZB, miután 2005-ben a fennmaradó 30 százalék nyilvános eladásával 969 millió eurós tőkeemelést hajtott végre. A két Raiffeisen csak fő részvényeseik beleegyezésével olvadna össze. A tranzakció lezárása szeptemberre lenne lehetséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK