Raiffeisen: maradunk

Nem ijesztenek meg minket az ukrajnai, oroszországi fejlemények és meg akarunk ott maradni irányt mutató pénzintézményként - mondta az alapblog.hu-nak adott interjúban Valentin Hoffstätter, a Raiffeisen International vezető tőkepiaci és kelet-európai stratégája.
Napi.hu, 2014. március 13. csütörtök, 17:03
Fotó: Napi.hu

Szavai szerint a bécsi anyabank várhatóan felvállalja az áldozatot, kerüljön az szinte bármennyibe. A banknak ugyanis a kelet-európai pozíciók fenntartása szinte létkérdés.

Ha kitörne az orosz-ukrán háború, az minden tekintetben óriási katasztrófa lenne. A Krím ügyét politikai kérdésként kell megoldani, a gazdasági feltámasztást külön lehet azért ettől választani. Itt - a valószínű szcenáriókat számításba véve - inkább derűlátó vagyok - fogalmaott a szakember. Jelenleg nem lehet megmondani, hogy mennyi pénzt kell majd betenni az ukrán Raiffeisenbe.

Oroszországban mindig jól kerestünk. Az orosz helyzet megértéséhez elengedhetetlen annak felismerése, hogy Oroszországot szintén recesszió fenyegeti. De a recesszió, a nemzetgazdaság visszaesése - önmagában véve, ha ezt az üzleti ciklusváltás, -változás okozza - nem igazi dráma egy bank számára - mondta Hoffstätter.

Ha nem kényszerítenek bennünket helyi kormányok a távozásra, ha nem államosítanak, akkor mi maradunk. Mindenképpen - jelentette ki a stratéga. Egyelőre kitartanak a bevált stratégia mellett, nem adják fel a kelet-európai pozícióikat, mert tapasztaltaik szerint eddig mindig behegedtek a pénzügyi-gazdasági sebek, és a végén jól jártak azok a külföldi bankok, amelyek nem vonultak ki az érintett országokból. Emiatt nem áll szándékunkban Magyarországról sem kivonulni - tette hozzá a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.14 09:18

...hahahaha...persze ,hogy maradunk,otthon nem lehetne már nagyon fosztogatni ,úgy 50 éve ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html