Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szavai szerint a bécsi anyabank várhatóan felvállalja az áldozatot, kerüljön az szinte bármennyibe. A banknak ugyanis a kelet-európai pozíciók fenntartása szinte létkérdés.

Ha kitörne az orosz-ukrán háború, az minden tekintetben óriási katasztrófa lenne. A Krím ügyét politikai kérdésként kell megoldani, a gazdasági feltámasztást külön lehet azért ettől választani. Itt - a valószínű szcenáriókat számításba véve - inkább derűlátó vagyok - fogalmaott a szakember. Jelenleg nem lehet megmondani, hogy mennyi pénzt kell majd betenni az ukrán Raiffeisenbe.

Oroszországban mindig jól kerestünk. Az orosz helyzet megértéséhez elengedhetetlen annak felismerése, hogy Oroszországot szintén recesszió fenyegeti. De a recesszió, a nemzetgazdaság visszaesése - önmagában véve, ha ezt az üzleti ciklusváltás, -változás okozza - nem igazi dráma egy bank számára - mondta Hoffstätter.

Ha nem kényszerítenek bennünket helyi kormányok a távozásra, ha nem államosítanak, akkor mi maradunk. Mindenképpen - jelentette ki a stratéga. Egyelőre kitartanak a bevált stratégia mellett, nem adják fel a kelet-európai pozícióikat, mert tapasztaltaik szerint eddig mindig behegedtek a pénzügyi-gazdasági sebek, és a végén jól jártak azok a külföldi bankok, amelyek nem vonultak ki az érintett országokból. Emiatt nem áll szándékunkban Magyarországról sem kivonulni - tette hozzá a szakember.