Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a villanyautók magyar szemmel egyelőre méregdrágák, a másik probléma velük, hogy a hagyományos autókhoz képest értelmezhető távolságra - legalább 200-300 kilométer megtételére - nem igazán képesek. Igaz, az autógyártók sorra jelentik be az újabb modelleket, amelyek már nagyobb távra képesek.

A Volkswagen novemberben a - Los Angeles-i Autószalonon - mutatta be az új villany Golfot (e-Golf), amely akár 300 kilométerre is jó lehet. Az autógyártó közleményében azonban utal rá, hogy ez egy elméleti érték, vezetési stílustól, sebességtől és a klíma használatától függő a hatótáv. Mindenesetre 200 kilométernél többre lehet képes.

A piacon most elérhető - egyébként több mint 11 millió forintba kerülő - e-Golf papíron 190 kilométer megtételére képes. A valóságban ezt nem tudta a Buksza korábbi tesztje szerint. Ha teljesen fel is volt töltve, akkor 1-2 kilométer után a 190 kilométeres hatótáv hirtelen 170 kilométerre csökkent. Ezt óvatos vezetés mellett teljesíteni tudja az autó, de nyáron leginkább 150-160 kilométerrel érdemes számolni, télen pedig inkább 120-140 a reális.