BUX
38240

Regionális golfnagyhatalom lehetünk

Fél tucat nemzetközi színvonalú, egyenként is sok milliárd forintba kerülő golfpálya megépítésébe fognak az idén Magyarországon, amivel két éven belül megduplázódhat a hazai profi golfpályák száma – írta a Magyar Hírlap.

NAPI Online, 2006. április 18. kedd, 08:57

Az egyik legjelentősebb invesztíciónak a Zalacsány melletti golfpálya ígérkezik, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű központjának felépítése ugyanis 25-30 milliárd forintba kerül. A komplexumot az ír Carr Golf Group és a szintén ír Lewis-család hozza létre, két kisebbségi magyar tulajdonos bevonásával. A Zala Springs néven futó zalacsányi központban az értékesíthető 197 ingatlanból a budapesti és a dublini bemutatón hetven már gazdára talált, annak dacára, hogy egy hetven négyzetméteres lakásért csaknem negyvenmillió forintot kell leszurkolni.

A Fejér megyei Csákberényben egy svéd konzorcium épít majd 150 hektáron több milliárd forintos golf- és wellnessközpontot. Csákberénytől nem messze, Pátkán egy hasonló méretű, 18 lyukú golfpályát hozna létre egy amerikai cég, az eddig főként bevásárolóközpontokkal és irodaházakkal foglalkozó texasi Danly Properties.