Rekord eredmény a Generalinál

Kiemelkedő eredményeket ért el az olaszországi központú Generali csoport tavaly: működési eredménye rekordnagyságot, 4,89 milliárd eurót ért el, adózott eredménye pedig 2,1 milliárd euróra nőtt - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. március 20. kedd, 16:47
Fotó: Pixabay

Működési eredménye 2,3 százalékkal nőtt, ami az életbiztosítási, a befektetési és vagyonkezelési üzletágaknak, valamint a költségcsökkentési célok korai teljesítésének köszönhető.

Az adózott eredmény 1,4 százalékkal emelkedett, míg a 13,4 százalékos sajáttőke-arányos megtérülés túlmutat a kitűzött 13 százalékos stratégiai célon. A díjbevétel enyhén, 02, százalékkal 68,5 milliárd euróra csökkent.

A cég menedzsmentje az eredmények ismeretében részvényenként 0,85 euró osztalékra tett javaslatot, ez 6 százalékkal múlja felül a 2016-os osztalékot.

Az életbiztosítási üzletág termékeinek jövedelmezősége nőtt, az új szerzés értéke 53,8 százalékkal emelkedett. Az élet szegmens nettó pénzbeáramlása elérte a 9,7 milliárd eurót, európai szinten az egyik legmagasabb eredményt mutatva a szektoron belül. Az életbiztosítási tartalékok 4,2 százalékkal nőttek.

A nagy európai versenytársak között 92,8 százalékos kombinált hányaddal a Generalié a legjobb eredmény.

Tovább erősödött a vállalatcsoport tőkehelyzete, a gazdasági szolvencia ráta elérte a 230 százalékot.

Az 1831-ben alapított Generali csoport több mint 60 országban van jelen. A világszerte több mint 74 ezer alkalmazottat foglalkoztató és közel 55 millió ügyfelet kiszolgáló csoport egyike a vezető nyugat-európai biztosítótársaságoknak, valamint egyre fontosabb szereplője a közép-kelet-európai és ázsiai piacoknak.

A Generali 1989-ben tért vissza Magyarországra és 2014 óta a Generali Biztosító révén van jelen a magyar piacon. A Generali már alapítása után egy évvel, 1832-ban megkezdte működését Pesten.

HOZZÁSZÓLÁSOK