A Daimler-csoporthoz tartozó társaság közlése szerint az év hetedik hónapjában 108 ezer Mercedest vettek világszerte, 2,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A január-július között eladott több mint 774 ezer autó is rekordnak számít.

Hasonlóan jó üzletmenetre számítanak az év hátralevő részében is, ami azt jelenti, hogy az idei lehet a cég történetének legjobb éve. Az idén 1,35 millió Mercedes Benz és Smart modellt terveznek eladni.

A márka népszerűsége elsősorban a nagy feltörekvő országok BRIC-nek nevezett csoportjában - Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában - nőtt, Nyugat-Európában, illetve Németországban enyhén csökkent az eladás.

A Daimler első kelet-európai üzeme Kecskeméten épül Mercedes autók gyártására. A tervek szerint a jövő év első negyedétől készítik ott a következő generációs kompakt kocsik, az A- és B-osztályú autók utódmodelljeit, 2500 alkalmazottal és széles beszállítói körrel. A gyár a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat.

A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruház be az új gyárba, amelynek alapkövét 2009 októberében helyezték el.