Rekordot döntött tavaly a csődeljárások száma Szlovákiában

Rekordszámú csődeljárás indult Szlovákiában tavaly, 2013-ban csaknem tizedével több ilyen eljárást kezdeményeztek, mint egy évvel korábban - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán.
MTI, 2014. január 8. szerda, 13:55
Fotó: Napi.hu

A 2013-ban Szlovákiában 394 új csődeljárás indult, ez 32-vel volt több mint 2012-ben, és a legmagasabb számnak számít az ország történetében - derült ki a Slovak Credit Bureau (SCB) pénzügyi társaság adataiból.

A legtöbb csődeljárás, összesen 317, jogi személyekkel szemben indult, magánszemélyek, tehát többnyire egyszemélyes vállalkozások 77 esetben indítványoztak csődeljárást.
A legtöbb új csődeljárást már hagyományosan a pozsonyi megyében indították, ez nem számít meglepetésnek, mivel itt van bejegyezve az összes szlovákiai cég több mint háromnegyede, csaknem 166 ezer vállalat.

Hasonlóképpen, mint egy évvel korábban 2013-ban is a zsolnai megye végzett a második helyen az újonnan indult csődeljárások számát tekintve, a harmadik legtöbb csődöt pedig a kelet-szlovákiai Eperjes megyében jelentették. Országos szinten a legkevesebb csődeljárás a tavalyi évben a nagyszombati megyében indult, míg egy évvel korábban a trencséni megyében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2014.01.09 07:48

@jobbajobb: szektás korcs, most minden magyarról hadoválsz, vagy a szekta által magyarnak elismertekről? nem mindegy...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.08 20:37

..nem jó hír ..,hivatalosan 500 000 ,nem hiuvatalosan 1 milla magyar él ott ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html