Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Scania 2017-ben az előző évihez képest 12 százalékkal 90,7 ezerre növelte járműeladásait, ami új rekord. A megrendelés-állomány tavaly 28 százalékkal 109 ezerre emelkedett és a cég történetében első alkalommal lépte át a 100 ezres határt.

Az értékesítési árbevétel 15 százalékkal 119,7 milliárd svéd koronára (12 milliárd euró) emelkedett tavaly, az üzemi eredmény pedig ezzel párhuzamosan megduplázódott, 97 százalékkal 12,4 milliárd euróra nőtt. A cég bevételarányos jövedelmezősége 9,7 százalékról 10,4 százalékra javult.

A Scania 8,7 milliárd svéd korona (885 millió euró) nettó nyereségre tett szert tavaly a 2016-os 3,2 milliárd korona után.

A világ mintegy száz országában több mint 44 ezer alkalmazottat foglalkoztató Scania elnök-vezérigazgatója, Henrik Henriksson elmondta: Európa nagy részén továbbra is nagy kereslet mutatkozik a tehergépkocsik iránt, rendelésállományuk 30 százalékkal nőtt. Folytatódik Oroszország gazdaságának helyreállása és Latin-Amerikában is pozitív trendek vannak kialakulóban. Ázsiában főként Iránban és Kínában nőtt a kereslet. A városi és a távolsági buszok rendelésállománya 11 százalékkal nőtt tavaly, főként az oroszországi és iráni megrendeléseknek köszönhetően. (Új beruházást tervez a Scania.)

A fotó forrása: Afp.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!