Rekordveszteség a svájci bankóriásnál

A második legnagyobb svájci pénzintézet a vártnál rosszabb veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben rossz irányba megnyitott pozíciói lezárásán, illetve elbocsátásaihoz és alapkezelője egy részének eladásához köthető költségek miatt.
NAPI Online, 2009. február 11. szerda, 09:05
Fotó:

A Credit Suisse által az utolsó negyedévben elszenvedett 6,02 milliárd svájci frankos (5,2 milliárd dollár), azaz 5,34 frankos egy részvényre jutó nettó veszteség jócskán alulmúlja az előző év azonos időszakában elért 540 millió frankos nyereséget, illetve igencsak elmarad a Bloomberg által megkérdezett elemzők 4,2 milliárdos várakozásaitól.

A Credit Suisse az utolsó negyedévben 3,2 milliárd frankot volt kénytelen leírni kockázatos eszközein, valamint 6,7 milliárd dolláros üzemi veszteséget generált tévesnek bizonyult befektetéseivel.

A bankház 2008-as vesztesége így a társaság történetében új negatív csúcsot felállítva 8,2 milliárd dollárt tett ki, szemben a 6,3 milliárdos elemzői prognózissal.

A Credit Suisse legnagyobb konkurense, a UBS kedden 19,7 milliárd dolláros éves veszteségről számolt be, amely a svájci vállalatok körében új rekordnak minősül.

HOZZÁSZÓLÁSOK