Rendkívüli húzásra készül a Media Markt

Az Otto-csoport csomagszállító vállalata, a Hermes után a Media Markt is bejelentette: megkezdi a robotokkal való házhoz szállítást.
MTI-Eco, 2016. szeptember 29. csütörtök, 15:44
Fotó: Napi.hu

A csütörtökön kezdődött - az év végéig tartó - tesztüzem keretében Düsseldorf Grafenberg városrészében ezer háztartásba visznek ki csomagot a térdmagasságú, hatkerekű szerkezetek. A robotok egyelőre csak nappal közlekednek - a járdán -, és egy ember fogja őket kísérni.

A Media Markt ugyanúgy az észt Starship Technologies cég által kifejlesztett robotokat használja, ahogy a Hermes. A csomagszállító az eredeti tervekkel ellentétben csak jövő héten kezdi a robotos házhoz szállítást Hamburg három körzetében.

A hatkerekű szerkezetek óránként hat kilométeres sebességgel tudnak közlekedni egy bázisállomás három kilométeres körzetében. A célállomásnál a vevők maguk nyithatják ki a kis csomagszállító robot fedelét, hogy kivegyék az árut.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.30 15:29

Észt gyártmány...
Kellő időben, jó termékkel a megfelelő helyen..
Észt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html