Rengeteg embert vesz fel a Wizz Air

Egy évtizeden belül megháromszorozza gépeinek számát a Wizz Air és ugyanilyen ütemben nő a dolgozók aránya is, évente pedig már százmillió utast fognak szállítani - mondta a Világgazdaságnak Váradi József, a diszkont-légitársaság vezérigazgatója
Domokos Erika, 2017. december 4. hétfő, 07:22
Fotó: Napi.hu

A napilap hétfői számában olvasható interjúban az EY Az év üzletembere díjjal kitüntetett vezérigazgató arról is beszélt, hogy a következő kilenc évben a jelenlegi háromszorosára, 282-re nő a Wizz Air flottájának mérete - szemlézte a cikket az MTI. (Komoly elismerést kapott a Wizz Air magyar alapítója.)

"Azzal számolunk, hogy a jövő március végén záruló pénzügyi évünkben 30 millió utast szállítunk az egy évvel korábbi mintegy 24 millió után. Amikor pedig már háromszáz gépet üzemeltetünk, utasaink száma elérheti a százmilliót" - fogalmazott Váradi József.

Ahogyan a gépek, úgy az alkalmazottak száma is mintegy háromszorosára nő majd a tervek szerint a következő kilenc évben és elérheti a tízezret. Az alkalmazottak körülbelül 90 százaléka légiutas-kísérő és pilóta.

A vezérigazgató az interjúban beszélt még az Airbusszal kötött szerződésről, a pilóták utánpótlására tett erőfeszítéseikről és az iparági konszolidációról is.

HOZZÁSZÓLÁSOK