Rengeteg üzletét bezárja a divatóriás

Világszerte 170 üzlet bezárásáról döntött a Hennes and Mauritz (H&M) üzletlánc - írja a Daily Mail híre alapján a hvg.hu. A cég eladásai a járvány alatt 50 százalékkal zsugorodtak.
Szepesi Anita, 2020. július 8. szerda, 06:20
Fotó: Reuters

A 170 üzletből, amit bezárnak, a tervek szerint 130-at máshol nyitnak újra a portál beszámolója szerint. Hogy pontosan melyik országok melyik helyszínein számolják fel az egységeket, arról még nem közöltek konkrétumokat. A láncnak összesen mintegy 5000 boltja van, különböző országokban, különböző márka alatt.

A járvány csúcspontján a H&M 5058 üzletének közel 80 százaléka zárva volt. Április vége óta folyamatosan nyitják újra a boltokat, a magyarországi üzletük mindegyike kinyitott már. A vásárlóknak legalább két méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, valamint arcmaszkot is kell viselniük.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.08 09:45

TÚLTERMELÉS, KÖRNYEZETSZENNYEZÉS!
------
Megint fel kell tennem a kérdést a politikusokhoz:
Kinek is az ökológiai lábnyomát?
Nem én kértem azt, hogy a H&M annyi ruhát gyártasson, hogy az előállítási környezetszennyezés után még évente 12 tonna ruhát égessen el, szintén környezetszennyező módon.
2017. október. 18. 13:42
Több tonna új ruhát éget el a H&M minden évben
A ruhagyártás nem véletlenül a világ második legszennyezőbb iparága.
...dán TV2 csatorna egyik leleplező anyagát, amelyből kiderül, hogy a roskildei égetőműbe titokban érkeznek teherautók teljesen új, árcímkékkel ellátott ruhákkal.
Roskildében 2013 óta évente átlagosan 12 tonna ruhát égetnek el.
cikk https://hvg.hu/gazdasag/20171018_Tobb_tonna_uj_ruhat_eget_el_a_HM_minden_evben
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html