Ön sem kéri a repülő fedélzetén kínált ételt?

A Fiji Airways bejelentette, hogy hamarosan elérhető lesz üzleti osztályú utasai számára a „Dine on the ground” szolgáltatás, vagyis már a repülőtéren el lehet fogyasztani a fedélzeti ételt - írja az Airportal.
Szász Péter, 2019. július 28. vasárnap, 11:55
Fotó: Pixabay

A döntés oka, hogy a tapasztalt utazók gyakran hagyják ki a fedélzeti étkezések valamelyikét, főleg az éjszakai utakon. A szokatlan időpontban elfogyasztott vacsora vagy reggeli teljesen felboríthatja a szervezet cirkadián ritmusát. A kabinban fennálló alacsony légnyomás az emésztőrendszerre negatív hatással van - olvasható a portálon.

A Fiji Airways felmérése alapján a légitársasággal utazók átlagosan 31 százaléka kihagyja a fedélzeti étkezést, a többiek által meghagyott maradékot is beleszámítva a cég az ételek 38 százalékát dobja ki a szemétbe egy-egy járat után.

Természetesen a járatokon továbbra is lehet étkezni, olyan könnyebb fogásokat, mint például a gyümölcssaláta, a szendvics vagy a leves.

A szolgáltatást más légitársaságok is tesztelik.

HOZZÁSZÓLÁSOK