Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek tényleg volna értelme. Ha például Zuffenhausenből (ahol a Porsche-üzem van) a stuttgarti repülőtérre akarok eljutni, ez legalább félórába telik, ha nem többe. Repülve 3-6 percbe - mondta Von Platen.

Már sok autógyártó fejleszt repülő gépkocsit, számítva arra, hogy a kereslet eltolódik a hagyományos gépjárművektől az önvezetők felé, amelyeket mobilapplikációk segítségével lehet bérelni. A Volkswagen autótervező cége, az Italdesign és az Airbus a tavalyi genfi autószalonon már bemutatott egy Pop.Up-nak elnevezett kétüléses repülő autót, amely kifejezetten a közúti dugók elkerülésére alkalmas. A Porsche terve szerint jövőbeni repülő autója felett az utasnak is volna némi ellenőrzése, de nem lenne hozzá szükség vezetői engedélyre, mert a jármű legtöbb funkciója automata volna - idézi az Automobilwoche cikkét az MTI.

A Porsche repülő autójának potenciális versenytársa lenne a német startupok közül a Daimler támogatta Volocopter, a Lilium Jet és az eVolo, valamint az amerikai Terrafugia és a Joby Aviation.

(Autópályadíj - fordulat jöhet Németországban)