A gép az indonéz fővárosból, Jakartából tartott Banka sziget legnagyobb városába, Pangkal Pingangra. A tervezett út a BBC szerint mindössze egy óra lett volna.

A légitársaság szóvivője elmondta: mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737 MAX 8 típusú géppel, a pilóta nemsokkal a felszállás után engedélyt kért, hogy visszatérhessen a repülőtérre - számolt be a portál.

A BBC szerint a Boeing 737-800 új modell, mindössze 2016 óta használják, a lezuhant jármű pedig idén augusztusban érkezett a fapados Lion Air légitársasághoz. A Lion Air Indonézia legnagyobb magán utasszállító-társasága, a Guardian az AFP-re hivatkozva azt írja, hogy biztonsági szempontból az elmúlt években több probléma is volt a céggel.

Egy hajó legénysége jelezte, hogy látják a gép egyes roncsait a tengerben. A mentők a helyszínre értek, de egyelőre még nem találták meg a gép roncsait, csak a felszínen úszó kisebb darabokat, és az utasok néhány személyes tárgyát - írta az MTI. A brit közszolgálati média szerint egyelőre nem tisztázott, hogy vannak-e túlélők. A gép lezuhanásának helyszínén a Jáva-tenger 30-40 méter mély.

A kép forrása: Pixabay.