Az amerikai Federal Aviation Administration (FAA) arra figyelmezteti a légi ipar minden szereplőjét, hogy a Boeing 737-es repülőgépek egy részének szárnyaiban hibás alkatrészek lehetnek - adta hírül a standbynordic.com hírportál. Ennek a problémának semmi köze a 737 MAX gépeket érintiő szoftverhibához, amely két katasztrófához vezetett.

Ezt az vizsgálatot az FAACertificate Management Office részlege indította, és arra jutott, hogy 148 olyan alkatrésszel lehet gond, amelyet a Boeing egyik beszállítója gyártott. A hibás részegységeket 133 darab 737NG és 179 darab 737MAX típusú gépbe szerelték be. Eddig 21 NG-ben és 20 MAX-ban találták meg a rossz alkatrészeket, a többit most ellenőrzik.

A hibák ugyan az FAA megállapítása szerint akkor sem vezetnének katasztrófához, ha egyszerre jelentkeznének, ám olyan hivatalos figyelmeztetést adtak ki, amelynek alapján a légitársaságoknak azonnal ellenőrizniük kell minden érintett gépüket. Tíz napon belül számot kell adniuk arról, mire jutottak a felülvizsgálattal.