Boeing-katasztrófa - Kanada is lépett

Kanada is kitiltotta légteréből szerdán a Boeing 737 MAX 8 és MAX 9 típusú utasszállító repülőgépeket, így mostantól az Air Canada és a Westjet légitársaság sem használhatja ezt a típust - írta a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2019. március 13. szerda, 19:41
Fotó: Boeing

Marc Garneau kanadai közlekedési miniszter a típus üzemeltetésével kapcsolatos új információkkal indokolta döntését, melynek értelmében  sem induló, sem érkező, sem Kanada felett átrepülő járatot nem lehet a Boeing 737 MAX-ekkel teljesíteni - olvasható a portál cikkében.

Szerdán Kanadán kívül többek közt Ukrajna, Irak, Brunei, Szerbia, Üzbegisztán és Grúzia is kitiltotta a típust az ország légteréből. Kedden több európai ország után elővigyázatosságra hivatkozva az unió repülési szerve, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is kitiltotta az unió teljes területéről a Boeing 737 MAX-eket.

Az Ethiopian Airlines ET302-es, Addisz Abeba-Nairobi járatát teljesítő Boeing 737-ese vasárnap zuhant le, 6 perccel a felszállás után, 157-en vesztették életüket, senki nem élte túl a katasztrófát.

HOZZÁSZÓLÁSOK