Részben Oroszországba költözik egy kínai autógyár

A Great Wall Motor kínai autóipari cég a jövő évtől Oroszországban is sorozatban gyártja Haval H6 SUV (városi terepjáró) autóját.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 16. csütörtök, 12:49
Fotó: Reuters

A Great Wall Kína legnagyobb SUV gyártója. A kínai cég csütörtökön jelentette be, hogy befejeződött az oroszországi Tula körzetében annak a gyárnak az építése, ami a jövő évtől kezdetben évi 50 ezer, később pedig már évi 150 ezer Naval autót bocsát ki.

Első tulai Navalt augusztus 29-én mutatják majd be a moszkvai nemzetközi autószalonon. (A BMW magyar gyárába menne dolgozni? Még várhat.)

A Great Wall Motor 2014 májusában állapodott meg az autógyár építéséről a tulai hatóságokkal. A kínai cég, amely 216 hektárnyi földterületet vásárolt meg egy ottani ipari parkban, összesen 500 millió dollárt fektetett be az üzletbe. Az új autógyár 2,5 ezer embernek ad munkát.

Oroszországban az idei első fél évben 16 ezer kínai autót értékesítettek, ami 17 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakkal egybevetve. A június végéig tartó hat hónapban 1160 Naval autót adtak el az orosz piacon, ami 33 százalékos növekedés éves szinten, és egyben az ötödik legkeresettebb kínai autótípus volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2018.08.17 18:55

Természetesen ez se jön össze hiba nélkül. A Haval az első félévben a világon a 35 legtöbb példányban eladott autómárka és természetesen Orozországban is Haval néven fogják árusítani.
Orosz honlapjuk:?????? ?????????? Haval (??????) ?? ????? ???????????? ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html