Nyakára nő a bankrendszernek a Revolut

Ha megmarad a mostani ütem, akkor a legnagyobb innovatív pénzpiaci szolgáltatók, mint a Revolut, jövő év végére már akár 15 milliós ügyfélbázissal rendelkezhetnek. A hagyományos bankoktól még messze vannak a kihívók, az viszont elgondolkodtató a pénzintézeteknek, hogy az újítók minden évben duplázzák az ügyfélszámukat.
Rácz Gergő, 2019. október 22. kedd, 15:35
Fotó: Revolut

A Revolut egyetlen év alatt legnagyobb kihívó céggé nőtte ki magát az európai pénzügyi szolgáltatói piacon. A cégnek immár hatmillió ügyfele van, vagyis egyetlen év leforgása alatt megduplázta előfizetői számát.

A LearnBonds szaklap szerint az innovatív szolgáltatók általában is jól teljesítenek. A Revolut versenytársa, az N26 is másfél millióval, 3,5 millióra növelte egy év alatt. Ez a két cég 75 százalékos növekedést tudott elérni, jelenleg elképzelhető, hogy csak nekik 15 millió ügyfelük lesz 2020. decemberére, míg csak az Egyesült Királyságban jövőre 35 milliósra nőhet a kihívó bankok ügyfélköre.

A Revolut és versenytársai Magyarországon is népszerűek, vonzó árfolyamokon váltanak, és kényelmes applikációval tudnak versenyre kelni a hagyományos bankokkal.

Nem egyértelmű, hogy hova fejlődik a piac. A szolgáltatók ugyanis különböző kedvezményekkel rendkívül agresszíven terjeszkednek és hajtják fel az új ügyfeleket, miközben még távol állnak attól, hogy nyereségesen tudjanak működni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

AndrasSarkozi, 2020.01.20 17:32

Mi áll aRevolut meredek növekedés mögött? Growth Hackek és megalapozott stratégiai módszerek, amiket visszafejtettek
https://growthhackers.hu/revolut-novekedesi-strategia-visszafejtve/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html